Salg av lammekjøtt, saueskinn og signerte bøker.

Vi tilbyr lammekjøtt av ypperste kvalitet, direkte fra Sirdal fjellbeiter.

Sauene våre er i all hovedsak av rasen norsk spelsau, dette er en rase som nedstammer fra den opprinnelige gammelnorske sauen og den er nært beslektet med villsauen. Spelsauen har et veldig velsmakende kjøtt.

Lammene som om høsten sankes ut av fjellbeitene, og sendes direkte til slakt, vil ha spist gress og fjellbeitenes vekster. I praksis er dette kjøtt som er nesten like økologisk som viltkjøtt. Lammekjøtt  kjøpt som Kvævenlam er garantert ikke sluttfôret på kraftfor. Vi selger de lammene som slaktes direkte etter at de kommer hjem fra fjellbeite.

Disse blir så sendt til slakt hos NORTURA.

Vi selger hele- og halve lam, som er partert i fine anvendelige stykker. Mer informasjon om hvordan man kan bestille lam finner dere under menyen priser og produkter.

For dere som ikke er vant med å håndtere hele/halve dyr med kjøtt, er det skrevet noen tips om hva de forskjellige delene brukes til (lammene er kuttet opp i fine stykker av slakter), og hvordan jeg pakker kjøttet for frysing selv. Dette finner dere under menyen Pakking / frysing av kjøtt. Og når dere får kjøttet er det en enkel sak å salte / tørke sidene av lammet til en nydelig julemiddag med pinnekjøtt. Hvordan jeg (det er mange måter å gjøre dette på) gjør dette, skiver jeg litt om under menyen tilberedelse av lammekjøtt.

Vi har som nevnt 230 vinterfora sau av rasen spelsau.  Pelsen egner seg særdeles godt som saueskinn både som pynt i stoler, på gulvet, i pulken og andre steder en måtte ønske. Vi selger skinn, og i en bestilling kan en si noe om fargen en ønsker (lysegrå, mørkegrå, svart, lysebrun, mørkebrun, hvit), eventuelt en kan stikke innom oss her på Kvæven for å ta en titt på utvalget.

Mer informasjon om pris og bestilling finner en under menyen priser og produkter. Bilder og litt mer informasjon om produktet finner dere også under, der det står litt om våre produkter.

Tore er som nevnt også forfatter, og har gitt ut både en historisk roman «Hard er mitt lands lov» og barneboka «kameljegerne». En ny bok av sjangeren historisk roman utgis høsten 2017. Tore har fått veldig gode anmeldelser og solgt godt. Det er forlaget, Samlaget, som utgir bøkene. Dersom noen ønsker å kjøpe signert bok direkte, er det mulig. Informasjon om pris og bestilling finnes under menyen priser og produkter. Bilder og litt mer informasjon om produktet finner dere også under, der det står litt om våre produkter.

UNDER KOMMER LITT OM LAMMEKJØTT VS. ANNEN TYPE KJØTT.

Mange «eksperter på mat» anbefaler faktisk lammekjøtt framfor mye annet kjøtt. Blant annet sier:

Anna Haug, ernæringsfysiolog og forsker ved UMB, skriver «jeg vil heller anbefale rødt kjøtt som lam, fremfor kylling, dersom du skal spise sunt».

Forfatter Gunn Beate Reinton Rulnes skriver i sin artikkel «Derfor er lam sunt» http://www.dinside.no/okonomi/derfor-er-lam-sunt/61849670        bl.a. følgende:

En umettet fettsyre som finnes i lam, har sterke antimikrobielle egenskaper. Lam har en høy ernæringsmessig verdi, og er en god kilde til sink og jern. Sink er blant annet bra for immunforsvaret og for grohold. Jern er nødvendig for dannelsen av røde blodlegemer.
Lammekjøtt er også rikt på B-vitamier, særlig B12. Lammet er også naturens beste kilde for en aminosyre som er nødvendig for å produsere energi fra fettsyrer. Spor av kobber, mangan og selen finnes også i kjøttet, og selvsagt er lammekjøtt også kilde til protein av høy kvalitet.