Om oss

Tore er bonde, forfatter og lærer (deltid). Wenche er bonde, litt mer lærer (men også noe redusert) og en ivrig «sportsidiot».p1000240
Tore er vokst opp her på Kvæven i Sirdal, og gården har vært i familien i flere hundre år. Wenche er «byjente» fra Kristiansand, men har bodd i Sirdal i mer enn 20 år.
Vi har «barna» Aksel-Philip (22 år), Greta (17år) og Erik (15 år).
Tore fikk i godt voksen alder ideen og tanken om at han ville få gården i drift igjen, og byggeprosessen ble startet i 2011. Han støpte golv og vegger i gjødselkjeller og hogde tømmeret selv og fikk det sagd opp på det lokale sagbruket.
Et nytt sauefjøs på 560 kvadratmeter stod ferdig høsten 2014. Vi har i dag 230 vinterfora sau som går i et åpent fjøs, med mulighet til å gå ut hele året, og foring der dyra har tilgang til grovfor hele døgnet. Vi er plassert så å si midt i naturen med skiløypa som nærmeste nabo.
Fordelene ved å bo i Sirdal er mange. En av de viktigste er at noen uker etter lamming, og helt uten bruk av biltransport, kan sauer og lam drives til fjells på egne bein. Fjellbeitene de streifer gjennom i løpet av sommeren er blant de beste vårt land har å tilby. Kjøtt fra lam som blir slaktet p1000233direkte fra fjellbeiter er rikt på omega 3 og på umettede fettsyrer.
Under finner dere overskriften, SALG AV LAMMEKJØTT. Her er det ytterligere informasjon om kvaliteten på lammekjøtt som beiter på høyfjellsbeite.
I tillegg til arbeidet med dyra har som nevnt alle i familien interesser utenom. Tore skriver, Wenche trener, Greta turner, Erik treffer venner og Aksel-Philip har gjort militæret til en arbeidsplass, langt nord i landet.

 

p1000022